Om MammaFys

 

MammaFys startades 2016 av mig Jenny Johnsson med målsättningen om att kunna hjälpa mammor att fortsätta träna med full kontroll i bålen och därmed också fungera normalt i vardagen och samtidigt trivas med sin kropp. Det går faktiskt!

 

Efter min uppväxt i Skåne förde mina drömmar mig till Stockholm och snart efter det började jag min långa resa inom träningsbranschen. Redan 2002 utbildade jag mig till Personlig Tränare och utbildningarna och arbetsplaterna har efter det avlöst varandra. Det roliga är att trenderna under dessa år också med besked avlöst varandra men området mammaträning är fortfarande skrämmande litet och okunskapen hög hos gemeneman. DET vill jag vara med att förändra.

 

Det var efter mina egna graviditeter som jag nischade mig mer mot träning och kost för gravida och mammor. När jag var gravid första gången hade jag tusen frågor, fick inga svar. Eftersom jag arbetade heltid med träning var jag såklart orolig, precis som de flesta mammor, över att jag skulle göra något som inte var bra för barnet. Jag läste det som fanns men det var i min värld knapphändig information med få vetenskapliga belägg. Jag utgick helt enkelt från min egen kunskap och erfarenhet men också från min egna kropp och lyssnade noga på dess signaler.

 

Efter första förlossningen hade jag tusen frågor, fick inga svar. Således är mina egna erfarenheter av kontakt med vården i just sådana här frågor bedrövlig. Där och då bestämde jag mig för att satsa på träning vid graviditet och efter förlossning. Stort och spännande område och som alltid håller jag utbildningar högt tillsammans med hårt arbete.

Utbildningar inom träning och hälsa:

 

MammaGravid/Katarina Woxnerud 2017

Cert Mammamageinstruktör MammaMage/Katarina Woxnerud 2015

MammaBootCamp instruktör/Olga Rönnberg 2014

Vuxen HLR, D-HLR (Hjärt- och lung) instruktör DSAB 2012

Träning vid graviditet SAFE 2009

Kost- och friskvårdspedagog, examen i Kostvetenskap Gbg Universitet 2003-2006

Lic Personlig Tränare SAFE 2002

Gruppträningsutbildningar: Cykel, Core, X-fit, Funktionell styrka, Kettlebells, Vattengympa

Kontinuerliga ledareskapsutbildningar och träningsworkshops

 

 

Tidigare uppdrag inom träning och hälsa:

 

Friskvårdskonsulent Danderyds sjukhus 2010-2019

Personlig Tränare och Kostrådgivare på MammaFitness/Olga Rönnberg 2013-2015

Kostrådgivare och Personlig Tränare Svarta Lådan 2009-2010

Personlig Tränare World Class 2008-2009

Hälsokoordinator Scandic 2006-2009

Personlig Tränare Kristinedals Gym 2004-2006

2011, leder pass som gravid tredje trimestern

Copyright @ MammaFys Sverige 2016 • Epost: info@mammafys.se • Innehar F-skattsedel